Read Een lijk in de kast by A.C. Baantjer Free Online


Ebook Een lijk in de kast by A.C. Baantjer read! Book Title: Een lijk in de kast
The author of the book: A.C. Baantjer
Edition: Lebowski
Date of issue: May 1st 2010
ISBN: 9048804833
ISBN 13: 9789048804832
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 8.46 MB
City - Country: No data
Loaded: 1539 times
Reader ratings: 4.5

Read full description of the books:Op een mooie zomerdag, als de Amsterdamse Jordaan zucht en steunt onder de hitte, is de oude rechercheur Van Opperdoes aan het werk op bureau Raampoort. Het lijkt een rustige dag te worden, maar dan komt er een jonge vrouw bij hem langs met een luguber verhaal.
In haar nieuwe huurwoning, waar ze net voor het eerst binnen is geweest, lagen tot haar schrik twee lijken.
Van Opperdoes gaat met haar mee om het macabere tafereel met eigen ogen te aanschouwen. maar als hij de afgesloten deur op de derde verdieping opent, is de woning tot hun verbijstering helemaal leeg.
---
Een heerlijk makkelijk boek dat toch anders is dan de boeken van Baantjer met De Cock en Vledder.
De schrijfstijl is door de combinatie Baantjer en De Waal toch anders en dat maakt het boek toch wel wat leuker.
---
Baantjer geboren in 1923 in Urk. Zoon van een Harlinger visser en een Urkse vrouw. Gaat in Amsterdam naar de ULO Frisoschool. Daarna werkt hij als bediende in een bedrijf voor spijsoliën. In 1942 meldt hij zich vrijwillig aan voor de tewerkstelling in Duitsland en beland daar in de Kruppconcern in Essen. Hij krijgt nog celstraf als hij wordt ontdekt bij het maken van valse verlofbriefjes.
Na de bevrijding komt Baantjer in een vacuüm terecht en wilt zich zelfs aanmelden voor Indonesië. Maar dan grijpt zijn vader in en op een gegeven moment moet Appie zich melden op het hoofdkantoor van de politie. Na een maand politieopleiding gaat Baantjer als diender de straat op. In 1948 wordt hij overgeplaatst naar de Overtoom voor de Radio-, Auto- en motordienst. Na een opleiding tot rechercheur komt hij in 1954 op de Warmoesstraat terecht waar o.a. de Rosse buurt onder valt. Met zijn hoge percentage misdaden is de Warmoesstraat een berucht politiebureau. Maar in zijn tijd als rechercheur heeft Baantjer geen echte vijanden gemaakt.
In 1963 schrijft Baantjer voor het eerst een verhaal dat niet zoals gepland bij de VNU, maar bij de Arbeiderspers wordt uitgegeven. Hiervoor heeft Baantjer een hoofdpersoon moeten bedenken met een sidekick. De namen De Cock en Vledder werden geboren aan de hand van diverse collega's die Baantjer kende. De Cock is gebaseerd op Baantjers eigen ervaringen en karaktertrekken.
Ondanks diverse keren gezegd te hebben dat hij zou stoppen met schrijven, bleef Baantjer schrijven. Zo ook met Simon de Waal. In 2010 is Baantjer na een kort ziektebed overleden.
Meer achtergrond informatie is te vinden op
http://www.baantjer.org/

Simon de Waal geboren in Amsterdam in 1961 ging na het Spinozalyceum bij de politie werken. In 1986 werd hij rechercheur zware Misdrijven in de binnenstad van Amsterdam.
In 1991 werd hij gevraagd om te adviseren bij een speelfilm. hierbij werd zijn interesse voor verhalen aangewakkerd.De Waal heeft ondertussen diverse scripts geschreven waaronder voor Flikken en Grijpstra en De Gier. Zelf heeft hij ook boeken geschreven waarvan Cop vs Killer in 2005 is verfilmd. Voor de dood van Baantjer kreeg De Waal de mogelijkheid om Baantjer te ontmoeten en hieruit vloeide een samenwerking uit.
Meer informatie is te vinden op
http://www.simondewaal.com/
---
©2010 Lebowski Publishers, Amsterdam

Omslagontwerp: Evert Jan Hielema/XLent Hilversum
Omslagfoto: Frans Lemmens/Getty Images
Typografie: Michiel Niesen, Zetproducties, Amsterdam
Foto auteurs: Kenny Nagelkerke

ISBN:978.90.488.0483.2 (nur 331)
159 pagina's; Paperback


Download Een lijk in de kast PDF Een lijk in de kast PDF
Download Een lijk in de kast ERUB Een lijk in de kast PDF
Download Een lijk in de kast DOC Een lijk in de kast PDF
Download Een lijk in de kast TXT Een lijk in de kast PDFRead information about the author

Ebook Een lijk in de kast read Online! ALBERT CORNELIS BAANTJER is the most widely read author in the Netherlands and has written more than fifty "DeKok" titles. He has also written other fiction and nonfiction and wrote a daily column in a Dutch newspaper. He was an inspector with the Amsterdam Police for thirty-eight years. Baantjer lived in Medemblik, The Netherlands.


Reviews of the Een lijk in de kast


ARTHUR

Pozitivnenko, but naпve to the ugly.

ETHAN

Interesting look on the other side

LYDIA

It was a surprisingly interesting book. Very highly recommended.

ISAAC

This is a very predictable author. When you get a book for free, you can read it. The intrigue is present, the unbundling is clear.

ELIZABETH

Interesting and nontrivial story
Add a comment
Download EBOOK Een lijk in de kast by A.C. Baantjer Online free

PDF: een-lijk-in-de-kast.pdf Een lijk in de kast PDF
ERUB: een-lijk-in-de-kast.epub Een lijk in de kast ERUB
DOC: een-lijk-in-de-kast.doc Een lijk in de kast DOC
TXT: een-lijk-in-de-kast.txt Een lijk in de kast TXT