Read The Werewolf by Aksel Sandemose Free Online


Ebook The Werewolf by Aksel Sandemose read! Book Title: The Werewolf
The author of the book: Aksel Sandemose
Edition: University of Wisconsin Press
Date of issue: May 15th 1977
ISBN: 0299037444
ISBN 13: 9780299037444
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 586 KB
City - Country: No data
Loaded: 1843 times
Reader ratings: 3.2

Read full description of the books:"The Werewolf is a novel of the tyranny of love over men and women and the unending trials of strength between good and evil in human nature. Its main characters are of heroic stature yet deeply flawed, moving against the backdrop of Norwegian society from World War I to the 1960s." Over the novel broods the symbol of the Werewolf, which for Sandemose represents all the forces hostile to a full, free life - the thirst for power over others' lives, the lust to destroy what cannot be possessed or controlled. In their private encounters with the Werewolf, few can claim total victory. Sandemose's characters all bear the scars of lost battles.


Download The Werewolf PDF The Werewolf PDF
Download The Werewolf ERUB The Werewolf PDF
Download The Werewolf DOC The Werewolf PDF
Download The Werewolf TXT The Werewolf PDFRead information about the author

Ebook The Werewolf read Online! Aksel Sandemose var en dansk-norsk forfatter som skrev et personlig preget norsk som ligger nærmest det som kalles bokmål. Han skrev altså ikke riksmål, som er det norske skriftspråk som ligger nærmest offisiell dansk, selv om han var født og oppvokst i Danmark. Han er mest kjent for romanen En flyktning krysser sitt spor, som introduserer begrepet Janteloven.

Aksel Sandemoses fødenavn var Axel Nielsen, men i 1921 endret han navn til Aksel Sandemose. Et navn med tilknytning til hans norske mors slekt. Oppveksten i byen Nykøbing på øya Mors i Limfjorden i Nord-Jylland ga stoff til en stor del av hans forfatterskap. Også hans tid som sjømann i unge år er biografisk stoff i hans bøker. Sandemoses mor som var fra Skedsmo utenfor Oslo, har gitt forfatteren noe han selv har beskrevet som "fedrelandsdrift" mot hennes hjemland, og etter forslag fra Sigurd Hoel bosatte han seg i Norge i 1930. Han ble norsk statsborger, og etablerte seg straks som norsk forfatter gjennom å oversette deler av sitt danske forfatterskap til norsk, f.eks. "En sjømann går i land" 1931. Hans norskdom i denne første tiden kommer blant annet til uttrykk i det Vinje-inspirerte enmannstidsskriftet "Fesjå" fra 1935. En forløper for det langt mer omfattende enmannstidsskriftet "Årstidene – Brev fra Kjørkelvik" som kom i mange nummer fra midten av femtiårene og inn i neste tiår. Til å begynne med bosatte han seg med sin første familie på halvøya Nesoddlandet i fjorden rett sør for Oslo. Da han var tilknyttet et miljø som arbeidet aktivt mot den tyske okkupasjonsmakten valgte han i 1941 å flykte til Sverige. Tiden i Sverige var en vanskelig men fruktbar tid for forfatteren. Hans andre hovedverk, "Det svundne er en drøm" ble skrevet her, og utgitt i Sverige med tittelen "Det gångna är en dröm" 1944. En tittel som ikke er en oversettelse av den norske tittelen da den er en strofe hentet fra den svenske poeten Dan Andersons verk. Etter krigen flyttet han sammen med sin nye hustru Eva Borgen tilbake til Norge. Sandemose hadde lenge drømt om å flytte utenfor hovedstaden, og tenkte først på Trysil, men paret kom over et nedlagt småbruk i Søndeled i Aust Agder sør i landet, som de bestemte seg for å kjøpe. Noe de kunne da Eva på dette tidspunktet disponerte over en arv som muliggjorde kjøpet. Han fikk "ti lykkelige år" her, til ulykkene innhentet dem. Først mistet Sandemose sin hustru, deretter den ene tvillingsønnen. Han har beskrevet hendelsene i "Murene rundt Jeriko", en bok som han kaller en minnebok om disse som sto ham nær. Han flyttet så tilbake til Oslo. Her giftet han seg en tredje gang. Han døde under et opphold i København i 1965.

Aksel Sandemoses tredje hovedverk "Varulven" 1958, var på slutten av femtitallet en av de fremste kandidatene til Nobelprisen i litteratur. Hovedverkene "En flyktning krysser sitt spor", "Det svundne er en drøm" og "Varulven" plasserer forfatterskapet i verdenslitteraturen.


Reviews of the The Werewolf


OLLIE

Useful book, lots of information

REUBEN

You can, and you should read it.

BELLA

Interesting look on the other side

NIAMH

An interesting book, Hard to tear down
Add a comment
Download EBOOK The Werewolf by Aksel Sandemose Online free

PDF: the-werewolf.pdf The Werewolf PDF
ERUB: the-werewolf.epub The Werewolf ERUB
DOC: the-werewolf.doc The Werewolf DOC
TXT: the-werewolf.txt The Werewolf TXT