Read Избрани творби в три тома: Том 2 by F. Scott Fitzgerald Free Online


Ebook Избрани творби в три тома: Том 2 by F. Scott Fitzgerald read! Book Title: Избрани творби в три тома: Том 2
The author of the book: F. Scott Fitzgerald
Edition: "Народна култура"
Date of issue: December 1986
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 9.58 MB
City - Country: No data
Loaded: 1809 times
Reader ratings: 7.9

Read full description of the books:В този сборник от произведения на Фицджералд се съдържа както най-великата му новела, така и най-слабата, примесени с други, не толкова впечатляващи творби, по мое мнение.
Ще ги коментирам не в порядъка в който са в книгата, а по собствено усмотрение.
За "Великият Гетсби" няма да пиша втори път - за мен това е доказателство, че авторът е имал талант да разказва истории, които събуждат чувства и остават с читателя.
"Отсам Рая" - ...как по-деликатно да подбера думите си...
Според увода, това е била първата му творба, частично автобиографична.Е, това смекчава донякъде разочарованието ми, но новелата беше просто...нищо.Чаках малкият, глезен Еймъри да порасне, само за да стане нещо неопределено, после внезапно да възмъжее, като в транзита от една възраст към друга, много детайли и описания които да ти помогнат да разбереш "какво по дяволите става?", бяха изпуснати; после Еймъри става политически (по-скоро болшевишки) настроен, влюбва се във възможно най-неподходящите момичета, получава нервен срив, намира любовта отново (с или без преструвки и мелодрами), пропада, само за да го намерим отново на пътя към Принстън - това убежище на спомените и душата му - колкото и смесени чувства да питае той към него. Също така, точно накрая се намираме затънали до кръста в размисли и страсти върху класовата система, войната, социализма, образованието и всякакви теории за структурата на американското общество.
История без особен замисъл и още повече, край. Една звезда.
"Първи май" леко ми напомняше на горната.Това, ако приемем, че Еймъри Блейн бе пропаднал и обеднял, както финансово, така и душевно и бе почнал "културно" да проси от приятели.Също една звезда.
"Леденият дворец" имаше голям потенциал да се превърне в интересна и може би граничеща с фантастичното история.Но и тук краят е бил ударен преди да можем да се гмурнем надълбоко в сюжета и преди самият Фицджералд да изчерпа идеята и да я опропасти.Все пак не е лоша. Три звезди.
И последната, която най-много ми хареса - "Диамантът, голям колкото "Риц" "
Ето този разказ си заслужаваше да изтърпя по-горните.Оригинална идея, прилича повече на съвременна приказка, но с нотки на жестокост, алчност и егоизъм (задължителен в творбите на автора). Преди да я прочета си мислех, че това е някаква метафора или хипербола...но не.Жалко само че не я е доразвил на 100%, според мен би могла да излезе чудесна книга. Четири звезди.
Като не смятам "Гетсби" към сборника, три звезди са напълно достатъчни.Подбраните творби не са нещо кой знае колко впечатляващо, но не са и лоши.
Сега вече издърпвам "Бенджамин Бътън" по-нагоре в списъка за четене и се надявам да не остана разочарована.
А колкото до автора - тези, които не са запознати със стила му на писане, ще са късметлии да попаднат първо на "Гетсби" или "Нежна е нощта" и да не останат отблъснати. Но тези, които вече са чели и добрите и лошите му произведения, винаги ще се чудят, дали следващата новела, следващият разказ който подхванат, няма да ги отегчи? Защото темата е неизменно за богатите и красивите (даже си мисля че Лана Дел Рей би паснала чудесно в епохата на Ф.Скот - и в този ред на мисли, "Young and beautiful" е като химн на по-голяма част от творчеството му). Поне с такива впечатления съм останала аз.


Download Избрани творби в три тома: Том 2 PDF Избрани творби в три тома: Том 2 PDF
Download Избрани творби в три тома: Том 2 ERUB Избрани творби в три тома: Том 2 PDF
Download Избрани творби в три тома: Том 2 DOC Избрани творби в три тома: Том 2 PDF
Download Избрани творби в три тома: Том 2 TXT Избрани творби в три тома: Том 2 PDFRead information about the author

Ebook Избрани творби в три тома: Том 2 read Online! Francis Scott Key Fitzgerald was an American writer of novels and short stories, whose works have been seen as evocative of the Jazz Age, a term he himself allegedly coined. He is regarded as one of the greatest twentieth century writers. Fitzgerald was of the self-styled "Lost Generation," Americans born in the 1890s who came of age during World War I. He finished four novels, left a fifth unfinished, and wrote dozens of short stories that treat themes of youth, despair, and age. He was married to Zelda Fitzgerald.


Reviews of the Избрани творби в три тома: Том 2


FELIX

Best among ordinary

LIAM

You need to be clear about what this book is for and what it can give you.

LEXI

Poignant book.

RORY

The first review I put my soul in.

GEORGIA

Contradictory. On the one hand, it pulls in and on the other ...
Add a comment
Download EBOOK Избрани творби в три тома: Том 2 by F. Scott Fitzgerald Online free

PDF: izbrani-tvorbi-v-tri-toma-tom-2.pdf Избрани творби в три тома: Том 2 PDF
ERUB: izbrani-tvorbi-v-tri-toma-tom-2.epub Избрани творби в три тома: Том 2 ERUB
DOC: izbrani-tvorbi-v-tri-toma-tom-2.doc Избрани творби в три тома: Том 2 DOC
TXT: izbrani-tvorbi-v-tri-toma-tom-2.txt Избрани творби в три тома: Том 2 TXT