Read Jutra u Dženinu by Susan Abulhawa Free Online


Ebook Jutra u Dženinu by Susan Abulhawa read! Book Title: Jutra u Dženinu
The author of the book: Susan Abulhawa
Edition: Evro Giunti
Date of issue: 2011
ISBN: 8650519725
ISBN 13: 9788650519721
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 584 KB
City - Country: No data
Loaded: 2215 times
Reader ratings: 6.4

Read full description of the books:Jutra u Dženinu prate četiri naraštaja porodice Abulhidža, kroz politički preokret i nasilje u njenoj domovini. Duboki koreni ove porodice počivaju u Ejn Hodu, spokojnom seocetu uzgajivačâ maslina. Kada Izrael 1948. objavljuje državnost, mir Ejn Hoda zauvek se razbija: čitava zajednica je prinuđena da se preseli u izbeglički kamp u Dženinu. Dok mlada majka Dalija Abulhidža provodi svoje sinove kroz karavan haosa, jedan izraelski vojnik krade joj malog Ismaila iz naručja. Vojnik ovo palestinsko dete nosi svojoj ženi, koja je preživela holokaust, i zasniva porodicu utemeljenu na laži: Ismail raste kao David, Izraelac koji će se, ne znajući to, u predstojećim ratovima boriti protiv vlastitog naroda.
U Dženinu, porodica Abulhidža s radošću dočekuje rođenje ćerke Amel, koja će najviše na svetu voleti da sluša svoga posvećenoga oca Hasana dok joj čita arapske stihove. Ali u ratu 1967. Hasan će nestati, Dalija poremetiti umom, a mala Amel će za dlaku preživeti nedelju dana skrivanja u skloništu, dok padaju bombe. Amel će morati da ostavi Dženin za sobom kako bi ispunila želje nestalog oca, koji je hteo da se ona školuje. Napetost između Izraelaca i Palestinaca doseže vrhunac 1982, i Amel u Libanskom ratu gubi gotovo sve koje voli. Svoju novorođenu ćerku Saru moraće da podiže sama u Americi, zauvek obeležena ožiljkom gubitka domovine, porodice i ljubavi. Tek će poseta Izraelca po imenu David – Amelinog davno nestalog brata koji traga za svojim pravim identitetom – razdrmati Amel iz njenog stoicizma i nadahnuti je na povratak na Bliski istok s ćerkom. Zajedničkim snagama, Amel i Sara iznova otkrivaju jednu rasturenu domovinu koja možda više nikad neće biti ista.
Jutra u Dženinu razotkrivaju ljudskost iza jednog od najneukrotivijih političkih sukoba našeg doba, kao jednu univerzalnu čežnju da se ima domovina, zajednica i sigurnost.


Download Jutra u Dženinu PDF Jutra u Dženinu PDF
Download Jutra u Dženinu ERUB Jutra u Dženinu PDF
Download Jutra u Dženinu DOC Jutra u Dženinu PDF
Download Jutra u Dženinu TXT Jutra u Dženinu PDFRead information about the author

Ebook Jutra u Dženinu read Online! Also Susan Abulhawa
(Arabic: سوزان أبو الهوى)

Susan Abulhawa was born to refugees of the 1967 war when Israel captured what remained of Palestine, including Jerusalem. She currently lives in Pennsylvania with her daughter. She is the founder and President of Playgrounds for Palestine, a children’s organization dedicated to upholding The Right to Play for Palestinian children. Her essays and political commentaries have appeared in print and international news media and she is a contributing author to two anthologies,Shattered Illusions (Amal Press, 2002) and Searching Jenin (Cune Press, 2003). Mornings in Jenin (Bloomsbury, 2009) is her first novel.


Reviews of the Jutra u Dženinu


MICHAEL

The most favorite book of all books

LEO

After reading this book, Your life will change!

SKYE

Fun book for children and their parents

CHARLES

The only book I read in 1 day

ZOE

On one Breath
Add a comment
Download EBOOK Jutra u Dženinu by Susan Abulhawa Online free

PDF: jutra-u-deninu.pdf Jutra u Dženinu PDF
ERUB: jutra-u-deninu.epub Jutra u Dženinu ERUB
DOC: jutra-u-deninu.doc Jutra u Dženinu DOC
TXT: jutra-u-deninu.txt Jutra u Dženinu TXT